Ultra V Trådlyft
Hudföryngring

Med trådlyft uppnås ett naturligt lyft och därmed en föryngrande effekt med fastare hudstruktur. Med hjälp av nedbrytbara PDO-Trådar stimuleras hudens vävnad och produktionen av kollagen och elastin.

Mer om 
Ultra V Trådlyft

Ett icke kirurgiskt lyft för omedelbar och långvarig hudföryngring

Trådlyft har snabbt blivit en ledande metod bland hudföryngrande behandlingar. Det är en vetenskapligt beprövad behandlingsmetod som används för att lyfta, strama till samt öka hudens elasticitet.

Vad är trådlyft?

Önskar du huduppstramning, ansiktslyft och förbättrad hudton, då kan detta vara rätt behandling för dig. Det finns flera olika varianter av trådar tex PDO och mono som används för olika ändamål. De tunnare trådarna används i förstahand som hudförbättrande och kollagenstimulerande, man vill förbättra tex förbättra hudspänsten i ansiktet eller hals med dessa trådar. Det finns också extra tunna trådar som används under ögonen där huden är mycket tunn där åldrandet tidigt ger avtryck. Sedan finns det tjockare trådar för områden som är i behov av extra stöd, lyft och drag. När trådarna långsamt byggs in och sedan långsamt försvinner så bildas en kraftfull stimulering i huden som bygger upp nytt kollagen och elastin som skapar en huduppstramning och ett lyft i huden. PDO trådarna bryts ned i kroppen efter 6-12 månader. Vissa av trådarna har koner eller hullingar som ger ytterligare lyft i områden där detta behövs. Man skulle kunna säga att behandlingen ger permanenta hudförbättringar, men då vi åldras försvinner även dessa. Därför brukar vi beskriva att hållbarheten i genomsnitt är 12–18 månader eller längre, beroende på trådval, antal trådar, ålder, livsstil och hudtyp. Rökning och överdriven solning försämrar hudkvaliteten och därmed hållbarheten. Man kan göra pann-och ögonbrynslyft, ansiktslyft, haklyft, halslyft och samt behandla s.k. gäddhäng på överarmar m.m.

Fördelar med Trådlyft:

  • Säker Behandling
  • Kort behandlingstid
  • Tydliga resultat
  • Inga ärr
  • Omedelbar lyftande effekt
  • Förbättrar hudens kvalité
  • Hudföryngrande
  • Ökar hudens naturliga kollagentillväxt

Vad ska man tänka på inför och efter ett trådlyft?

Du måste avstå från ansträngande fysiska aktivitet närmsta dagarna efter din behandling.
Du kommer ha små tejpbitar vid ingångshålet för trådarna efter behandlingen som ska sitta kvar ca 24 timmar.
Du får inte genomgå tandkirurgi samt undvika ansikts- och skönhetsbehandlingar de närmaste veckorna efter behandlingen.
Du ska vara frisk innan din behandling.
Du får inte ha några sår på de områden som ska behandlas.
Du kan bli blå och svullen efter behandlingen
Trådlyft utförs inte på gravida, ammande eller personer <18 år.

Ny estetisk injektionslag 1 juli 2021

För våra kunders säkerhet följer Hudläkaren den nya lagen om estetiska injektionsbehandlingar som gäller från och med den 1 juli 2021. Alla våra behandlare har alltid varit och är legitimerade läkare eller sjuksköterskor vilket det är lag på från och med 1 juli. Välkommen att boka en konsultation hos Hudläkaren.

Om du är ny kund, ska göra en ny typ av behandling du inte gjort förut, eller om det gått mer än 6 månader sedan din senaste behandling behöver du boka en konsultation minst två dagar innan din behandling. Allra helst bokas din konsultation för ett möte på kliniken men om du bor långt bort, kontakta oss per telefon eller mail så hjälper vi dig. Åldersgräns för estetiska injektioner är 18 år.

Priser Ultra V Trådlyft:

Ögon Från 8 000 kr
Dubbelhaka Från 10 000 kr
Hals Från 10 000 kr
Panna Från 10 000 kr
Kinder/Käklinje Från 17 000 kr
5 trådar käklinje 13 000 kr

Vi erbjuder alltid kostnadsfri konsultation

För bokning, konsultation, information och ytterligare prisförfrågningar: 

Telefon: 090-77 52 61

Mail: info@hudlakaren.se

Frågor & Svar

Vem passar det att göra Trådlyft?

Behandlingen passar både män och kvinnor, yngre och äldre. Yngre kan göra behandlingen för att kontinuerligt bibehålla en ungdomlig hud och äldre  för att få ett mer ungdomligt utseende.

Trådlyft utförs endast av legitimerade och certifierade läkare och tar ca 30-60 minuter beroende på behandlingsområdets storlek.

När ser man resultat?
En del av resultatet ser du direkt efter behandlingen, slutresultatet ser du efter ca 3-4 månader.
Hur länge håller behandlingen?
Generellt håller det i ca 12-18 månader. Sedan är det väldigt individuellt hur kroppen hanterar nedbrytningen av de olika trådarna och vilka trådar du använder.
Gör behandlingen ont?
Vissa trådar känns mindre än andra, vi använder lokalbedövning för att minska smärtan då vi sätter småtrådar för hudförbättring. Vi applicering av de grövre trådarna, s.k Pull-Cog används lokalbedövning med injektion.
Är trådlyft något för mig?
Det finns en mängd olika behandlingar, därför måste vi titta på dig innan du kan behandla dig. D.v.s. du kan inte boka en tid för trådlyft utan att ha genomgått en konsultation hos oss. Välkommen att boka en konsultation.
Hur mycket hud kan trådlyft strama åt?
Om det är väldigt mycket överskottshud rekommenderar vi inte behandlingen eftersom att trådarna inte klarar av att strama upp mycket överskottshud. Kommer du på en konsultation har du möjligheten att ställa alla frågor som du funderar över och då kan även vår personal avgöra om trådlyft är rätt behandling för dig.
Hur lång tid tar en trådlyftsbehandling?
Ca 60 minuter.
Vilka områden kan jag behandla med trådlyft?
Trådlyft för att strama upp hela ansiktet
Trådlyft under ögonen
Trådlyft för att höja ögonbryn
Trådlyft på hakan
Trådlyft på hamsterpåsar
Trådlyft på hals
Trådlyft på dekolletage
Trådlyft på käklinje
Trådlyft på överarmar
Hur går det till?
Kort sammanfattat:
Konsultation där materialval och tillvägagångssätt erbjuds med pris.
Tid för behandlingen bokas
Dagen för trådar får du bedövning över området.
När bedövningen är klar sätts trådarna in utan att du upplever annat än lite obehag men oftast nästan helt smärtfritt.
Trådarna justeras manuellt och sträcks lagom mycket. Just efter behandlingen kan området vara ganska svullet.
Svullnad och blånad kan sitta i några dagar efter ett trådlyft. Behöver man så kan man ta Paracetamol för eventuella obehag.
Efter 3-4 veckor är trådarna helt inläkta och följer mimiken naturligt. Under den tiden kan man eventuellt känna drag i huden där tråden sitter.
Återbesök efter ca 3 mån. Kontroll av resultat.

Hej! Har du några frågor, eller något du vill veta mer om?