Hår, kärl & pigment
Hårborttagning

Hårsäckarna behandlas med korta, snabba ljusströmmar från en blixtljuslampa. Det unika Nordlys I2PL- systemet filtrerar ljuset för att säkerställa att endast ljus med korrekta våglängder kommer i kontakt med huden. En permanent hårborttagning passar dig som vill avlägsna oönskad hårväxt.

Mer om 
Hårborttagning

Hårborttagning med laser

Drömmer du om len och hårfri hud utan besväret med daglig hårborttagning? Vår hårborttagning med laser erbjuder en banbrytande lösning för att minska eller eliminera oönskad hårväxt på kroppen. Laserbaserad hårborttagning erbjuder dessutom flera fördelar jämfört med traditionella metoder som rakning eller vaxning. Den är skonsam mot huden, ger långvariga resultat och minskar risken för inåtväxande hårstrån och hudirritation.

Inför och efter laserbehandling

Innan och efter en laserbehandling är det viktigt att följa vissa riktlinjer för att maximera effektiviteten och säkerställa bästa möjliga resultat. Genom att följa dessa steg kan du förbereda din hud optimalt för behandlingen och främja en snabbare återhämtning efteråt. Att följa rätt procedurer kan även minimera risken för eventuella biverkningar och maximera de långsiktiga fördelarna med hårborttagningen.

Före behandlingen

Undvik att plocka, rycka, vaxa eller använda andra hårborttagningsprodukter under minst fyra veckor innan din behandling på det område du ska behandla. Detta säkerställer att hårsäckarna är i optimalt skick för att laserbehandlingen ska kunna vara effektiv. Däremot behöver du raka området som ska behandlas noga dagen innan ditt besök. Se även till att undvika brun-utan-solprodukter och att sola innan din behandling. Denna försiktighet är nödvändig eftersom en solbränd hud kan absorbera mer ljus från laserbehandlingen, vilket kan minska dess effektivitet och öka risken för hudskador.

Efter behandlingen

Efter en laserbehandling är det viktigt att ta hand om din hud för att främja läkningsprocessen och undvika eventuella komplikationer. Undvik solbränna från naturligt solljus, brun-utan-solprodukter och solarium även efter behandlingsperioden. Använd alltid ett solskydd med minst SPF 50 under några veckor efter behandlingen för att skydda din hud och optimera resultaten. Undvik även värme, som varma bad eller bastu, och använd en mild återfuktande kräm på behandlade områden. Undvik att plocka på huden och följ din läkares eller hudterapeuts specifika råd för bästa resultat och för att undvika komplikationer.

Effektiv hårborttagning med Alexandrite Laser

För att erbjuda dig den mest effektiva hårborttagningen använder vi Alexandrite laser, den ledande metoden på marknaden idag. Detta är en banbrytande teknik som erbjuder snabba och långvariga resultat. Vår avancerade laserbehandling riktar sig mot hårsäckarna med hög precision. Laserljuset absorberas av pigmentet (melaninet) i håret och omvandlas sedan till värmeenergi. Denna värmeenergi förstör hårsäckarna, vilket förhindrar ytterligare hårväxt. Resultatet blir en silkeslen hud som varar länge!

Priser hårborttagning:

Överläpp  1 000 kr
Haka  1 100 kr
Armhålor  1 100 kr
Bikinilinje  1 500 kr
Underben 2 500 kr

 

 

Vi erbjuder alltid kostnadsfri konsultation

För bokning, konsultation, information och ytterligare prisförfrågningar: 

Telefon: 090-77 52 61070-580 4608

Mail: info@hudlakaren.se

Vanliga frågor och svar om hårborttagning och laserbehandlingar

Kan alla hår på kroppen behandlas?

Då behandlingen är baserad på ljusabsorbering hos hårpigmentet (melanin) lämpar sig behandlingen för mörkare hår.

Hur fungerar behandlingen med Nordlys?

Nordlys använder korta, snabba ljusströmmar från en blixtljuslampa. Det unika Nordlys I2PL- systemet filtrerar ljuset för att säkerhetsställa att endast ljus med korrekta våglängder kommer i kontakt med huden.

Hår innehåller pigment (melanin) som absorberar ljuset och omvandlar det till värme. Håret överför värmen in i hårsäckarna som sedan förstörs och därför omöjliggör produktion av nytt hår.

För att säkerställa optimal ljusöverföring till håret, appliceras ett tunt lager gel på huden före behandlingen.

Hur lång tid tar behandlingen med Nordlys?

Behandling av området över läpparna tar ca 5 minuter, medan behandlingen av en rygg eller båda benen tar 60 – 120 minuter.

Är hårborttagning med laser smärtsamt?

De flesta upplever en känsla av värme eller stickande under laserbehandlingen, men smärtan är vanligtvis mild och övergående. På Hudläkaren erbjuder vi bedövning vid behov för att minimera eventuellt obehag under behandlingen.

Hur många gånger måste jag behandlas med Nordlys?

Hårtillväxt sker i cykler, vilket beror på att hårsäckarna går igenom vilo- och tillväxtfaser. Endast de hårsäckar som befinner sig i tillväxtfasen innehåller hår som kan förstöras av värmen. Hårsäckar, som befinner sig i vilofasen måste nå tillfäxtfasen innan de på ett effektivt sätt kan förstöras av behandligen med Ellipse. Därför måste behandlingen upprepas i intervaller ända tills alla hårsäckar har genomgått tillväxtfasen.

Längden och timingen av tillväxtcyklerna påverkas av ett antal faktorer, som exempelvis kroppsdel, hårets densitet, tjocklek, etnisk härkomst, hormonstatus och ålder. Kliniska studier har bekräftat att minst 3-6 behandlingar är nödvändiga och att intervallerna mellan behandlingarna vanligen ligger mellan 1-3 månader.

Hur kan jag vara säker på att Nordlys är säker och effektiv?

Kliniska tester som dokumenterar Nordlys säkerhet och effektivitet har utförts av ledande läkare före produkten kom ut i handeln. Resultatet av dessa tester har sedan publicerats i respekterade, rekommenderade medicinska tidskrifter.

Vad är hårborttagning med laser?

Hårborttagning med laser är en effektiv metod för att minska eller helt avlägsna oönskad hårväxt i ansiktet eller på kroppen. Genom att rikta intensivt laserljus mot hårfolliklarna under deras tillväxtfas kan behandlingen ge långvariga resultat genom att permanent förstöra hårsäckarna och förhindra återväxt. Genom att fokusera på pigmentet (melaninet) i både håret och hårsäcken kan laserljuset effektivt eliminera eller minska hårväxten på olika kroppsdelar. Laserbehandling är med andra ord en kosmetisk procedur som använder avancerad teknologi för att erbjuda en mer permanent lösning för dig som vill bli av med oönskat hår.

Vilka områden på kroppen kan behandlas för att ta bort hår med laser?

Flera områden på kroppen kan behandlas för att ta bort oönskat hår med laser. Vanliga behandlingsområden inkluderar ansikte (som överläppen, hakan och kinderna), armhålor, bikinilinje, ben, rygg och bröst. I princip kan alla områden där oönskad hårväxt förekommer behandlas med laser för att uppnå len och hårfri hud. Innan behandlingen påbörjas är det däremot viktigt att diskutera dina specifika behov och önskemål med din behandlare för att säkerställa att rätt områden behandlas för att uppnå de önskade resultaten.

Vad är skillnaden mellan olika metoder för hårborttagning?

Det finns flera metoder för hårborttagning som rakning, vaxning, epilering och laserbehandling. Skillnaden mellan dessa metoder ligger främst i hur länge resultatet varar, hur smärtsam processen är och hur effektivt håret tas bort från roten. Kontakta gärna oss om du vill veta mer om hårborttagning med laser!

Hur fungerar hårborttagning med laser?

Vid hårborttagning med laser används ljusenergi för att värma upp och förstöra hårsäckarna. Detta förhindrar att håret växer tillbaka och resulterar i långvariga resultat.

Hur många behandlingar krävs för att uppnå önskat resultat?

Antalet behandlingar som krävs för att uppnå önskat resultat varierar beroende på faktorer som hårtyp, hårfärg, hudton och behandlingsområde. Vanligtvis rekommenderar vi en serie på 10 behandlingar för att uppnå bästa möjliga resultat. Kontakta oss gärna för en kostnadsfri konsultation för mer detaljerad information och skräddarsydda rekommendationer utifrån dina förutsättningar och behov!

Andra estetiska behandlingar

Förutom hårborttagning med Alexandrite laser erbjuder vi även andra estetiska behandlingar som botox och muskelavslappnande injektioner. Dessa behandlingar är utformade för att hjälpa dig att uppnå dina skönhetsmål på ett säkert och professionellt sätt.

Hej! Har du några frågor, eller något du vill veta mer om?