Hår, kärl & pigment
Hårborttagning

Hårsäckarna behandlas med korta, snabba ljusströmmar från en blixtljuslampa. Det unika Nordlys I2PL- systemet filtrerar ljuset för att säkerställa att endast ljus med korrekta våglängder kommer i kontakt med huden. En permanent hårborttagning passar dig som vill avlägsna oönskad hårväxt.

Mer om 
Hårborttagning

Hår innehåller pigment (melanin) som absorberar ljuset och omvandlar det till värme. Håret överför värmen in i hårsäckarna som sedan förstörs och därför omöjliggör produktion av nytt hår.

Vi erbjuder även hårborttagning med Alexandrite laser. Alexandrite laser är den mest effektiva hårborttagning som finns på marknaden idag. Fördelen med denna metod är att den behandlar större ytor på kroppen på mycket kortare tid.

 

Inför och efter behandlingen:

  • Man får ej plocka, rycka, vaxa eller använda hårborttagningsprodukter under 4 veckor före behandlingen.
  • Man ska raka de område man ska behandla noggrant innan sitt besök, har man ej varit på konsultation innan så behåller man ett litet parti med hår så vi kan kolla färg och tjocklek på håret.
  • Det är viktigt att undvika solbränna (solen, brun-utan-solprodukter, solarium) före och under behandlingsperioden. Det rekommenderas också att använda solskyddsfaktor (min. SPF 50) några veckor efter behandlingen. Detta för att din solbrända hud absorbera mer ljus, vilket gör att behandlingen inte blir lika effektiv och man riskerar att skada huden.

Priser hårborttagning:

Överläpp  1 000 kr
Haka  1 100 kr
Armhålor  1 100 kr
Bikinilinje  1 500 kr
Underben 2 500 kr

 

 

Vi erbjuder alltid kostnadsfri konsultation

För bokning, konsultation, information och ytterligare prisförfrågningar: 

Telefon: 090-77 52 61070-580 4608

Mail: info@hudlakaren.se

Frågor & Svar

Kan alla hår på kroppen behandlas?

Då behandlingen är baserad på ljusabsorbering hos hårpigmentet (melanin) lämpar sig behandlingen för mörkare hår.

Hur fungerar behandlingen med Nordlys?

Nordlys använder korta, snabba ljusströmmar från en blixtljuslampa. Det unika Nordlys I2PL- systemet filtrerar ljuset för att säkerhetsställa att endast ljus med korrekta våglängder kommer i kontakt med huden.

Hår innehåller pigment (melanin) som absorberar ljuset och omvandlar det till värme. Håret överför värmen in i hårsäckarna som sedan förstörs och därför omöjliggör produktion av nytt hår.

För att säkerställa optimal ljusöverföring till håret, appliceras ett tunt lager gel på huden före behandlingen.

Hur lång tid tar behandlingen med Nordlys?

Behandling av området över läpparna tar ca 5 minuter, medan behandlingen av en rygg eller båda benen tar 60 – 120 minuter.

Gör det ont?

Bedövningsmedel är inte nödvändigt och de flesta tycker att känslan påminner om när ett gummiband snärtar till mot huden.

Hur många gånger måste jag behandlas med Nordlys?

Hårtillväxt sker i cykler, vilket beror på att hårsäckarna går igenom vilo- och tillväxtfaser. Endast de hårsäckar som befinner sig i tillväxtfasen innehåller hår som kan förstöras av värmen. Hårsäckar, som befinner sig i vilofasen måste nå tillfäxtfasen innan de på ett effektivt sätt kan förstöras av behandligen med Ellipse. Därför måste behandlingen upprepas i intervaller ända tills alla hårsäckar har genomgått tillväxtfasen.

Längden och timingen av tillväxtcyklerna påverkas av ett antal faktorer, som exempelvis kroppsdel, hårets densitet, tjocklek, etnisk härkomst, hormonstatus och ålder. Kliniska studier har bekräftat att minst 3-6 behandlingar är nödvändiga och att intervallerna mellan behandlingarna vanligen ligger mellan 1-3 månader.

Hur kan jag vara säker på att Nordlys är säker och effektiv?

Kliniska tester som dokumenterar Nordlys säkerhet och effektivitet har utförts av ledande läkare före produkten kom ut i handeln. Resultatet av dessa tester har sedan publicerats i respekterade, rekommenderade medicinska tidskrifter.

Hej! Har du några frågor, eller något du vill veta mer om?