Hår, kärl & pigment
Benkärl

Med åldern blir ventilerna i benens vener mindre effektiva vilket kan leda till större, mörkare och mer synliga blodkärl. Ellipses kliniskt prövade Nd:YAG laser är en säker och effektiv behandling mot benkärl.

Mer om 
Benkärlbehandling

Med åldern blir ventilerna i benens vener mindre effektiva vilket kan leda till större, mörkare och mer synliga blodkärl.

Få snyggare ben med Ellipses effektiva och säkra Nd:YAG laserbehandling. Laserenergin möjliggör att blodet i kärlet värms upp och kärlväggen kollapsar. Då reabsorberas kärlet naturligt genom dina vita blodkroppar. Huden som omger kärlet påverkas inte av behandlingen.

Inför och efter behandlingen:

  • Undvik sol under fyra veckor fram till behandlingen och undvik rökning i fyra timmar innan behandlingen börjar (rökning gör att kärlen dras samman och det blir mindre kvar av kärlet att behandla).
  • Efter behandlingen bör du undvika sol i 30 dagar, även om det inte finns några tecken på inflammation i det behandlade området. Använd solskydd (minst SPF 30) om du inte kan undvika att utsätta dig för solexponering.

Priser benkärlbehandling:

Small 3 000 kr
Medium 4 000 kr
Large 7 000 kr

 

Vi erbjuder alltid kostnadsfri konsultation

För bokning, konsultation, information och ytterligare prisförfrågningar: 

Telefon: 090-77 52 61070-580 4608

Mail: info@hudlakaren.se

Frågor & Svar

Hur fungerar en behandling med Ellipse?

Vid en Ellipse venbehandling på benen används en exakt beräknad puls av laserenergi, exakt riktad mot kärlet som behandlas. Detta gör att blodet i kärlet värms upp, vilket för med sig att kärlväggen kollapsar. Kärlet reabsorberas naturligt genom dina vita blodkroppar. Huden som omger kärlet påverkas inte av behandlingen.

Kan jag behandlas?

Det beror på storleken på benens kärl och även på din medicinska bakgrund. Din läkare kan ge dig råd om dina kärl är för stora för behandling eller om du har en av de få befintliga medicinska tillstånd som kan göra dig olämplig för denna typ av behandling.

Gör det ont?

Vid Ellipse venbehandling på benen används det senaste inom kylteknik – SoftCool™ för att minimera obehag och skydda omgivande hud. De flesta tycker att behandling av mindre kärl är praktiskt taget smärtfritt. Även behandling av större kärl är endast milt obekvämt. Resultatet är värt det, Ellipsebehandlingen gör mindre ont än de flesta andra Nd:YAG behandlingar.

Vad kan jag förvänta mig efter behandling?

Mindre kärl kan försvinna direkt efter behandlingen, större kärl bleknar gradvis under de kommande veckorna. Normalt upplever patienter en liten rodnad och/eller svullnad (som varar upp till 2 dagar) i det behandlade området. I sällsynta fall kan du få ett blåmärke runt det behandlade kärlet (blod samlas i kärlet). Kontakta i så fall din läkare.

Hur många behandlingar behöver jag?

Detta beror på antalet kärl som skall behandlas. En enda behandling är vanligast för de flesta enskilda kärl, även om vissa större kärl kan behöva en andra behandling. Din läkare kommer att kunna göra en mer exakt bedömning efter undersökning.

Hej! Har du några frågor, eller något du vill veta mer om?