vår
Svettmottagning

Det medicinska namnet för överdriven svettning är hyperhidros – ett tillstånd där svettningen är så kraftig att den blir till ett problem. Onormal svettning, eller hyperhidros, innebär att man har ovanligt hög svettproduktion som inte kan härröras till någon sjukdom, stress eller nervositet. Denna typ av svettningar kan effektivt behandlas med muskelavslappnande injektioner, ofta kallade botoxbehandlingar.

Mer om 
Svettbehandling

Behandlingsområden och effekter

Vanliga områden som drabbas av hyperhidros är armhålor, handflator, panna och fötter, men det finns en enkel och effektiv lösning. Med hjälp av botoxinjektioner är det möjligt att behandla den här typen av svettningar, vilket kan leda till att problemet helt försvinner. Genom att blockera nervsignalerna som aktiverar svettkörtlarna minskar produktionen av svett markant. Att svettas kraftigt utan att vara fysiskt aktiv kan vara mycket besvärande och leda till en försämrad livskvalitet. Effekten av botoxbehandlingar kan därför vara livsförändrande för den som lider av kraftiga svettningar.

Botox mot överdriven svettning – Hyperhidros

När man behandlar hyperhidros sker injektionerna lokalt i huden i det område som ska behandlas och då blockeras nervimpulsen till svettkörteln. Botoxbehandlingar för svettningar är särskilt effektiva och kan lindra eller till och med ta bort problemet helt. Ibland kan man behöva bedövning innan behandlingen, speciellt om man ska behandla händerna. Effekten varierar hos olika personer, men en muskelavslappnande injektion blockerar svettningarna i 3–15 månader.

Hur lång tid varar effekten av en botoxbehandling mot svettning?

Effekten av en botoxbehandling mot svettning varar vanligtvis mellan sex och sju månader. Efter denna period behövs en ny behandling för att upprätthålla resultatet. En positiv bieffekt är att svettkörtlarna tenderar att inte återgå till full aktivitet mellan injektionerna, vilket kan leda till förlängd effekt med upprepade behandlingar.

 

Svettbehandling ingår inte i ditt högkostnadsskydd.

 

Priser svettbehandling

Axiller (Armhålor) 4 000 kr
+ kostnad för läkemedel
Handsvett 6 000 kr
+ kostnad för läkemedel

Vi erbjuder alltid kostnadsfri konsultation

För bokning, konsultation, information och ytterligare prisförfrågningar: 

Telefon: 090-77 52 61070-580 4608

Mail: info@hudlakaren.se

Bra att tänka på kring behandlingen

Att tänka på före din behandling

Inför din behandling mot kraftiga svettningar är det viktigt att undvika blodförtunnande läkemedel. Rådgör gärna med oss innan behandlingen för att säkerställa att det är säkert för dig. Det är också viktigt att behandlingsområdet är fritt från hudutslag och andra hudåkommor. Vi rekommenderar däremot inte en botoxbehandling mot hyperhidros för dig som är gravid eller ammar.

Att tänka på efter din behandling

Dygnet efter behandlingen bör du undvika att massera det behandlade området, samt avstå från bastubad, intensiv fysisk aktivitet och alkoholintag. Dessa försiktighetsåtgärder hjälper till att säkerställa att behandlingen är effektiv och att du får bästa möjliga resultat.

Kostnader och högkostnadsskydd

Det är viktigt att notera att svettbehandling med botox eller andra muskelavslappnande injektioner inte ingår i ditt högkostnadsskydd. Därför bör du vara medveten om de potentiella kostnaderna innan du påbörjar behandlingen. Kontakta gärna oss för en kostnadsfri konsultation och om du vill ha mer information om pris för en svettbehandling med botox!

Kostnadsfri konsultation för att behandla kraftiga svettningar

Vi erbjuder alltid kostnadsfri konsultation för att du ska kunna diskutera dina behov och få en bättre förståelse för våra behandlingsalternativ. Under konsultationen kan vi också ge dig en uppskattning av kostnaderna och svara på eventuella frågor du har om botox och muskelavslappnande injektioner. Kontakta gärna oss idag för en kostnadsfri konsultation fört att effektivt minska dina symtom och förbättra din livskvalitet avsevärt!

Hej! Har du några frågor, eller något du vill veta mer om?